Dip czosnkowy

Sosy « poprzedni | następny »
cremebrule offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 29
zdjęcia: 1 z 1
Dip czosnkowy
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Pyszny dip do grillowanego miesa, warzyw lub czipsow


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Dip czosnkowy - SKŁADNIKI:

  • 0,5 litra naturalnego gestego jogurtu
  • lyzka musztardy
  • lyzka keczupu
  • lyzka majonezu
  • 4 zabki czosnku (mniej lub wiecej jak kto lubi)
  • sol, pieprz
  • suszona bazylia
  • suszone oregano

Dip czosnkowy - PRZYGOTOWANIE:

Przecisniety przez praske czosnek i reszte skladnikow dodac do jogurtu, wymieszac i odstawic do lodowki na pol godziny, zeby dip sie przegryzl. Podawac do pokrojonych w grube slupki warzyw jako przekaske, lub jako dodatek do mies. Mozna dodac jeszcze twarog, aby sos zagescic, jest wtedy pyszny z czipsami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dip czosnkowy (strona 1 z 1)  
luck231

luck231
offline

2009-01-02 15:02
Znakomity! Proste, ale jak pyszne! Brawo
Skomentuj
Oceń:
0
Amberr8

Amberr8
offline

2008-12-27 21:05
może się nadać do kebaba....
Skomentuj
Oceń:
0
luck231

luck231
offline

2009-01-02 15:02
Amberr8 napisał(a):

może się nadać do kebaba....

Zgadzam się!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowy z kurek Sos ze świeżych kurek Sos grzybowo-śmietanowy
Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto Sos a'la vinegret do sałatek
Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup Sos potrawkowy wg Babci Florentyny
Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane