cremebrule

cremebrule

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 29]

Dip czosnkowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny dip do grillowanego miesa, warzyw lub czipsow

Dip czosnkowy

Składniki:

Dip czosnkowy

  • 0,5 litra naturalnego gestego jogurtu
  • lyzka musztardy
  • lyzka keczupu
  • lyzka majonezu
  • 4 zabki czosnku (mniej lub wiecej jak kto lubi)
  • sol, pieprz
  • suszona bazylia
  • suszone oregano

Sposób przygotowania:

Dip czosnkowy

Przecisniety przez praske czosnek i reszte skladnikow dodac do jogurtu, wymieszac i odstawic do lodowki na pol godziny, zeby dip sie przegryzl. Podawac do pokrojonych w grube slupki warzyw jako przekaske, lub jako dodatek do mies. Mozna dodac jeszcze twarog, aby sos zagescic, jest wtedy pyszny z czipsami.

Redakcja poleca: