Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Domowe flaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne flaczki i na obiad i na kolację

Domowe flaczki

Składniki:

Domowe flaczki

 

Sposób przygotowania:

Domowe flaczki
Flaki płuczemy w zimnej wodzie. następnie przekładamy do garnka, zalewamy świeżą wodą i gotujemy, wymieniając 2 razy wodę. W osobnym garnku na porcji rosołowej i włoszczyźnie gotujemy wywar rosołowy - dodajemy liść i ziele angielskie, doprawiamy solą oraz pieprzem. Kiedy wywar mamy gotowy, przecedzamy go, warzywa kroimy w kostkę, porcje rosołową (należy wybrać taką by miała na sobie mięsko) obieramy i przekładamy do wywaru, obgotowane wcześniej flaki przekładamy do wywaru i gotujemy 20-30 minut. Doprawiamy do smaku majerankiem i posiekana natką i maggi.