Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Domowy kisiel truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Domowy kisiel truskawkowy w środku zimy smakuje wyjątkowo.

Domowy kisiel truskawkowy

Składniki:

Domowy kisiel truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Domowy kisiel truskawkowy
Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do garnka, niezbyt dokładnie zmiksować. Następnie do zmiksowanych truskawek wlać 1,5 szkl wody, dodać cukier, zagotować. ( gdy truskawki są mrożone i mało słodkie należy dodać więcej cukru) W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną, połączyć z truskawkami, zagotować. Kisiel rozlać do salaterek, ostudzić. przed podaniem ozdobić bitą śmietaną.