Strona główna Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii.

aneta8185

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 270
zdjęcia: 1 z 5
Dorsz pieczony w folii.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Delikatny pieczony dorsz, bez grama tłuszczu. Zdrowy i niskokaloryczny, Idealny dla osób dbających o smukłą sylwetkę.


trudność: łatwe
czas:

Dorsz pieczony w folii. - SKŁADNIKI:

Dorsz pieczony w folii. - PRZYGOTOWANIE:

Filety z dorsza rozmrażamy. Myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie układamy na folii aluminiowej i każdy kawałek ryby posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy czubrycą. Każdy kawałek dorsza zawijamy w folię, układamy na blasze do pieczenia, lub w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z folii i podajemy jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz pieczony w folii.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Smażony dorsz z cytryną Smażony dorsz w panierce Ryba po grecku z warzywami
Smażony dorsz panierowany Ryba po grecku według Dońki Ryba w papryce słodko-kwaśnej ze śmietaną i cebulą
Ryba w warzywach Zapiekanka z dorszem a'la lasagne Dorsz w porach z dynią
Złota rybka w cieście francuskim Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce Dorsz zapiekany pod orzechową kruszonką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane