aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 468]

Dorsz pieczony w folii.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatny pieczony dorsz, bez grama tłuszczu. Zdrowy i niskokaloryczny, Idealny dla osób dbających o smukłą sylwetkę.

Dorsz pieczony w folii. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz pieczony w folii.

Sposób przygotowania:

Dorsz pieczony w folii.
Filety z dorsza rozmrażamy. Myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie układamy na folii aluminiowej i każdy kawałek ryby posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy czubrycą. Każdy kawałek dorsza zawijamy w folię, układamy na blasze do pieczenia, lub w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z folii i podajemy jako dodatek do obiadu.
Dorsz pieczony w folii.
Filety z dorsza rozmrażamy. Myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym.
Dorsz pieczony w folii.
Przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Dorsz pieczony w folii.
Każdy kawałek rybki zawijamy w folię. Wstawiamy do piekarnika.
Dorsz pieczony w folii.
Po upieczeniu wyjmujemy z folii i podajemy jako dodatek do obiadu.

Zobacz film: Francuskie bistro w Polsce - z wizytą w Le Bistro Rozbrat

Tagi:

dorsz