Strona główna Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii.

aneta8185 - Przepis na: Dorsz pieczony w folii. offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 236
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Dorsz pieczony w folii.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Delikatny pieczony dorsz, bez grama tłuszczu. Zdrowy i niskokaloryczny, Idealny dla osób dbających o smukłą sylwetkę.


trudność: łatwe
czas:

Dorsz pieczony w folii. - SKŁADNIKI:

Dorsz pieczony w folii. - PRZYGOTOWANIE:

Filety z dorsza rozmrażamy. Myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie układamy na folii aluminiowej i każdy kawałek ryby posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy czubrycą. Każdy kawałek dorsza zawijamy w folię, układamy na blasze do pieczenia, lub w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z folii i podajemy jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz pieczony w folii.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym
Ryba po chińsku Dorsz z owocami Dorsz po grecku
Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Dorsz z pieprzem cytrynowym
Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane