Strona główna Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii.

aneta8185

Srebrny Ekspert
Przepisy: 331
zdjęcia: 1 z 5
Dorsz pieczony w folii.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Delikatny pieczony dorsz, bez grama tłuszczu. Zdrowy i niskokaloryczny, Idealny dla osób dbających o smukłą sylwetkę.


trudność: łatwe
czas:

Dorsz pieczony w folii. - SKŁADNIKI:

Dorsz pieczony w folii. - PRZYGOTOWANIE:

Filety z dorsza rozmrażamy. Myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie układamy na folii aluminiowej i każdy kawałek ryby posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy czubrycą. Każdy kawałek dorsza zawijamy w folię, układamy na blasze do pieczenia, lub w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z folii i podajemy jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz pieczony w folii.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Dorsz z pomidorami i gruszką Cytrynowy dorsz przygotowany na parze Kotleciki rybne pieczone lub smażone
Zapiekanka makaronowa z rybą Dorsz w cieście piwnym Rybne placuszki
Pomarańczowy dorsz Dorsz w jarzynach Zapiekanka rybna z ziemniakami
Dorsz po grecku Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami Smażony dorsz z cytryną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane