alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki z kukurydzą i fasolką to był pomysł córki,trafiony.

Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą

 

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • ser żółty gouda 2 plastry
  • polędwica sopocka 2 plasterki
  • fasolka czerwona z puszki 1 łyżka
  • kukurydza z puszki 1 łyżka
  • sól,pieprz do smaku
  • mąka do obtoczenia
  • margaryna do smażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą
Piersi oczyścić ,umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić, z dwóch stron doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdej piersi położyć plaster sera, szynki i po pół łyżki fasoli czerwonej i kukurydzy. Zwinąć roladki, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać margarynę i smażyć roladkiz wszystkich stron na złoty kolor.
Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą
Umyte i oczyszczone piersi rozbić i doprawić.
Drobiowe roladki z fasolą i kukurydzą
Na każdej piersi ułożyć ser,szynkę,kukurydzę i fasolkę,zwinąć w roladę.