dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Duszony ryż z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka i smaczna kolacja.

Duszony ryż z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Duszony ryż z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Duszony ryż z warzywami
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Odcedzamy. Do rondla dodajemy drobinę oliwy. Wsypujemy mieszankę warzywną  i ryż. Całość podlewamy niewielką ilością bulionu. Dusimy, następnie dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy odcedzony groszek konserwowy. Smacznego.
Duszony ryż z warzywami
Ryż gotujemy w osoonej wodzie i dokładnie odcedzamy.
Duszony ryż z warzywami
Ryż dusimy z warzywami i przyprawami do miękkości.

Tagi:

ryż