kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Duszony schab z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny duszony schab z fasolką szparagową

Duszony schab z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszony schab z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Duszony schab z fasolką szparagową
Fasolkę szparagową gotujemy w 2 litrach wody z kostką rosołową do miękkości. Plastry schaby bez kości przyprawiamy pieprzem, przyprawa do mięs duszonych, szczyptą soli oraz vegetą. Tak przygotowane mięso zaczynamy dusić na patelni z odrobiną wody pod przykryciem. Od czasu do czasu obracamy mięso na patelni i stopniowo dodajemy wodę do dalszego duszenia. Gdy mięso stanie się miękkie w pół szklanki wody rozpuszczamy łyżeczkę mąki pszennej, następnie zalewamy nią mięso i mieszamy na patelni aż powstanie sos. Ugotowaną fasolkę szparagową i brązowy ryż wykładamy na talerze, w kolejnym etapie dodajemy plastry duszonego schabu i polewamy sosikiem. Smacznego!!
Duszony schab z fasolką szparagową
Plastry schabu gotowe do przyprawienia
Duszony schab z fasolką szparagową
Plastry schabu przyprawione pieprzem oraz przyprawą do duszenia mięs
Duszony schab z fasolką szparagową
Uduszony schab bez kości z sosem do ryżu
Duszony schab z fasolką szparagową
Gotowy sosik do duszonego schaby i fasolki szparagowej