Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Dworski schabik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo smaczne i pożywne danie.

Dworski schabik

Składniki:

Dworski schabik

 

  • 1kg.schabu,
  • 1kg.marchewki,
  • 1kg.ziemniaków,
  • 1/2kg.cebuli,
  • garść natki pietruszki,
  • 1 litr rosołu(można użyć takiego z kostki),
  • sól i pieprz,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Dworski schabik
Mięso pokroić na kotlety i każdy lekko rozbić,oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć na oleju z obu stron na rumiano.Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki,marchewkę i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami:ziemniaki,zrumienione kotlety,marchewkę i cebulę.Całość zalać rosołem i piec w 220"C,20min. pod przykryciem i 25min.bez przykrycia.Przed podaniem posypać potrawę natką pietruszki.

Tagi:

schab mięso