kar.mal

kar.mal

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 36]

Dyniowa jaglanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla wszystkich, którym znudziła się owsianka, dziś sezonowa propozycja na zdrowe i sycące śniadanie z dynią w roli głównej.

Dyniowa jaglanka

Składniki:

Dyniowa jaglanka

 

Sposób przygotowania:

Dyniowa jaglanka

ETAP 1:

Dyniowa jaglanka
Do jaglanki można użyć mrożonego puree z dyni.

Kaszę jaglaną gotować w osolonej wodzie pod przykryciem razem z wiórkami kokosowymi około 15 minut. Do gotowej kaszy dodać puree, wymieszać i jeśli kasza się ochłodziła dodać miód.

ETAP 2:

Dyniowa jaglanka
Miód dodajemy dopiero do ochłodzonej kaszy, aby nie tracił na wartości.

Jaglankę przełożyć do dwóch miseczek i dodać pokrojoną śliwkę do każdej z nich. Dodatkowo można jeszcze z wierzchu posypać wiórkami kokosowymi i polać miodem.