Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszne pożywne danie na zimowe popołudnie...

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • Składniki:

 

  • kiełbasy ( u mnie rzeszowska) koncentrat pomidorowy(duży słoiczek) sól ,pieprz i cukier do smaku majeranek, woda,

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolkę zalewamy wodą tak aby sięgała około 5 cm ponad fasolkę. Zostawiamy na noc do namoczenia. Kolejnego dnia gotujemy fasolkę w tej samej wodzie do miękkości. Boczek i kiełbaskę kroimy w kostkę, lekko podsmażamy i dodajemy do gotującej się fasolki. Chwile jeszcze gotujemy, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy solą pieprzem cukrem i majerankiem. jeżeli jest rzadka to można pół szklanki fasolki rozgnieść i wrzucić z powrotem do garczka ale ja tego nie praktykuję bo wiem z doświadczenia ze na drugi dzień fasolka i tak bardzo zgęstnieje.