mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Fasolka szparagowa duszona z karotką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna fasolka jako samodzielne danie lub przekąska.

Fasolka szparagowa duszona z karotką

Składniki:

Fasolka szparagowa duszona z karotką

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa duszona z karotką
Pomarańczę przekroić na pół, wycisnąć sok. Fasolkę oczyścić, ściąć końce, umyć i osączyć. Marchewkę opłukać z zalewy. Fasolkę i marchewkę włożyć do garnka, zalać wrzątkiem, osolić i gotować do miękkości. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać. W rondelku rozgrzać masło, dodać tymianek, sok z pomarańczy, cebulę i mieszając, dusić przez kilka minut. Przyprawić do smaku przyprawą warzywną, solą, cukrem i pieprzem. Warzywa osączyć, ułożyć na półmisku, polać sosem i od razu podawać.