renata

renata

Kucharz
[Przepisów: 5]

Fasolowe sakiewki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Serwowanie: gotowe sakiewki udekoruj fasolką szparagową żółtą i zieloną d’aucy oraz gałązkami rozmarynu.

Fasolowe sakiewki

Składniki:

Fasolowe sakiewki

 

  • Składniki na 4 porcje:
  • fasolka szparagowa żółta i zielona d’aucy – 400g
  • polędwiczka wieprzowa – 400 g
  • miód – 200 g
  • musztarda francuska – 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • rozmaryn do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Fasolowe sakiewki
Przygotowanie: Rozbij polędwiczkę na cienki placek i posyp przyprawami. Na środku polędwiczki ułóż fasolkę szparagową żółtą i zieloną d’aucy, brzegi zawiń do góry i zaciśnij ręką tak, aby uzyskać kształt sakiewki. Całość piecz w temperaturze 180° C przez ok. 15 minut. Resztę fasolki podgrzej i użyj jako przybrania na talerzu. Przygotuj sos łącząc musztardę z miodem na patelni na małym ogniu. Rada: cienko rozbite brzegi mięsa będą się łatwiej sklejać i sakiewki nie rozpadną się podczas pieczenia.



Przepis pochodzi od producenta marki d'aucy.