pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Faszerowana papryka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z farszem mięsno-ryżowym

Faszerowana papryka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowana papryka

 

  • 4 papryka czerwona,
  • 300 g mięso mielone,
  • 150 g ryż ugotowany na sypko,
  • 1 cebula średnia,
  • zioła prowansalkie,
  • sól ziołowa,
  • pieprz ziołowy,
  • 1 łyżka oliwa extra vergin

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka
Mięso wyrabiamy z solą, ziołami, pieprzem. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Po chwili dodajemy mięso i wspólnie przesmażamy. Paprykom ucinamy wierzch i czyścimy środek. Przesmażone mięso mieszamy z ryżem i faszerujemy nim papryczki. Zawijamy w folię, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C ok 20 min.
Faszerowana papryka
Wypełniona farszem
Faszerowana papryka
Przed zapiekaniem