Strona główna Faszerowane roladki z kurczaka

Faszerowane roladki z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
reanja - Przepis na: Faszerowane roladki z kurczaka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 280
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Faszerowane roladki z kurczaka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Uwielbiam rolady za ich różnorodność i możliwości wykorzystania tego co akurat mamy pod ręką


trudność: łatwe
czas:

Faszerowane roladki z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • kapusta pekińska
  • marchewka
  • 200 g pieczarek
  • zielona cebulka
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • musztarda

Faszerowane roladki z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Farsz: Z kapusty możemy wykorzystać tą część od głąba, cieniutko poszatkowane 2 łyżki. Marchewkę ścieramy na tarce, a cebulkę drobno szatkujemy. Pieczarki kroimy w plastry i obsmażamy. Do kapusty dodajemy marchewkę z zieloną cebulką i gorące pieczarki - mieszamy i na chwilkę odstawiamy. Dodajemy łyżkę majonezu, sól i dość mocno przyprawiamy pieprzem. Piersi kurczaka rozbijamy cieniutko, ale tak żeby nie porozrywać mięsa. Każdy kawałek smarujemy musztardą. Nakładamy farsz, zwijamy i spinamy szpilkami. Mięso oprószamy mąką i smażymy na gorącym oleju, ale na bardzo małym ogniu. Mięso musi nam dojść w środku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane roladki z kurczaka (strona 1 z 1)  
Ela Dz

Ela Dz
offline

2013-09-02 17:58
Renia....biorę roladkę ale wygrzeb mi tą marchewkę... :D
Skomentuj
Oceń:
0
reanja

reanja
offline

2013-09-02 19:47
Elu dlaczego?? uwielbiam marchewkę i daję praktycznie do wszystkiego:)
Skomentuj
Oceń:
0
Ela Dz

Ela Dz
offline

2013-09-02 20:06
reanja napisał(a):

Elu dlaczego?? uwielbiam marchewkę i daję praktycznie do wszystkiego:)

Ja też..ale tylko na surowo...gotowanej nie trawię...dosłownie i w przenośni. Jak już muszę dodać..daję z nazwy :D
Skomentuj
Oceń:
0
reanja

reanja
offline

2013-09-03 06:32
Aha, no to wydłubuję:)) i się częstuj
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z kurczaka z bazylią Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami
Potrawka w tajskim sosie Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro
Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane