Strona główna Faszerowane roladki z kurczaka

Faszerowane roladki z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
reanja - Przepis na: Faszerowane roladki z kurczaka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 287
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Faszerowane roladki z kurczaka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Uwielbiam rolady za ich różnorodność i możliwości wykorzystania tego co akurat mamy pod ręką


trudność: łatwe
czas:

Faszerowane roladki z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • kapusta pekińska
  • marchewka
  • 200 g pieczarek
  • zielona cebulka
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • musztarda

Faszerowane roladki z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Farsz: Z kapusty możemy wykorzystać tą część od głąba, cieniutko poszatkowane 2 łyżki. Marchewkę ścieramy na tarce, a cebulkę drobno szatkujemy. Pieczarki kroimy w plastry i obsmażamy. Do kapusty dodajemy marchewkę z zieloną cebulką i gorące pieczarki - mieszamy i na chwilkę odstawiamy. Dodajemy łyżkę majonezu, sól i dość mocno przyprawiamy pieprzem. Piersi kurczaka rozbijamy cieniutko, ale tak żeby nie porozrywać mięsa. Każdy kawałek smarujemy musztardą. Nakładamy farsz, zwijamy i spinamy szpilkami. Mięso oprószamy mąką i smażymy na gorącym oleju, ale na bardzo małym ogniu. Mięso musi nam dojść w środku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane roladki z kurczaka (strona 1 z 1)  
Ela Dz

Ela Dz
offline

2013-09-02 17:58
Renia....biorę roladkę ale wygrzeb mi tą marchewkę... :D
Skomentuj
Oceń:
0
reanja

reanja
offline

2013-09-02 19:47
Elu dlaczego?? uwielbiam marchewkę i daję praktycznie do wszystkiego:)
Skomentuj
Oceń:
0
Ela Dz

Ela Dz
offline

2013-09-02 20:06
reanja napisał(a):

Elu dlaczego?? uwielbiam marchewkę i daję praktycznie do wszystkiego:)

Ja też..ale tylko na surowo...gotowanej nie trawię...dosłownie i w przenośni. Jak już muszę dodać..daję z nazwy :D
Skomentuj
Oceń:
0
reanja

reanja
offline

2013-09-03 06:32
Aha, no to wydłubuję:)) i się częstuj
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dewolaj z musztardą miodową
Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami
Kurczak w orzechowej glazurze Pierś z kurczaka z ryżem Kurczak w sosie pieczarkowym
Curry z kurczaka Pierś z kurczaka panierowana w płatkach Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane