Strona główna Faszerowane skrzydełka z kurczaka

Faszerowane skrzydełka z kurczaka

Mati13 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 887
zdjęcia: 1 z 2
Faszerowane skrzydełka z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

dość trudne ale niezły efekt.


trudność: trudne
czas:

Faszerowane skrzydełka z kurczaka - SKŁADNIKI:

Faszerowane skrzydełka z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

na początku przygotowujemy farsz. Mięso z ugotowanych nóg kurczaka (najlepiej z rosołu) obieramy od kości razem ze skórą. Cebulę kroimy niedbale w kostkę lub piórka i smażymy na rumiano z dodatkiem soli, następnie cebulę razem z mięsem mielimy w maszynce do mięsa, mięso doprawiamy do smaku wedle uznania, ubijamy pianę z białek i łączymy z mięsem, jeśli farsz jest zbyt 'płynny' to dosypujemy nieco bułki tartej i gotowe. Ze skrzydełek kurczaka musimy odciąć (na łączeniu) tą najcieńszą jego część i ją odrzucamy. Od najgrubszej strony skrzydła (tam gdzie się łączyło z całą kurą) delikatnie podhaczamy nożem skórę, a następnie wkładamy tam palec (jest to trudne,pracochłonne i czasem nie wychodzi) i staramy się całą tą błonę/skóre oderwać od mięsa. Kiedy zrobimy ten otwór nakładamy tam dużo farszu -też bardzo trudne,następnie solimy i pieprzymy skrzydełka wedle uznania i panierujemy. najpierw w rozbełtanych zółtkach, potem w bułce i smazymy w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu, dość długo aby mięso było miękkie


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane skrzydełka z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizza z kurczakiem i brokułami Potrawka fasolowa z kiełbaskami
Kotleciki brokułowo - jajeczne Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami Rosół orientalny z kurczaka Naleśniki z mięsem i warzywami
Dyniowy gulasz ala leczo z klopsikami Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane