Strona główna Faszerowane skrzydełka z kurczaka

Faszerowane skrzydełka z kurczaka

Mati13 - autor przepisu Faszerowane skrzydełka z kurczaka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 866
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Faszerowane skrzydełka z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

dość trudne ale niezły efekt.


trudność: trudne
czas:

Faszerowane skrzydełka z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • 2 ugotowane nogi z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • łyżka margaryny
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • przyprawy

Faszerowane skrzydełka z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

na początku przygotowujemy farsz. Mięso z ugotowanych nóg kurczaka (najlepiej z rosołu) obieramy od kości razem ze skórą. Cebulę kroimy niedbale w kostkę lub piórka i smażymy na rumiano z dodatkiem soli, następnie cebulę razem z mięsem mielimy w maszynce do mięsa, mięso doprawiamy do smaku wedle uznania, ubijamy pianę z białek i łączymy z mięsem, jeśli farsz jest zbyt 'płynny' to dosypujemy nieco bułki tartej i gotowe. Ze skrzydełek kurczaka musimy odciąć (na łączeniu) tą najcieńszą jego część i ją odrzucamy. Od najgrubszej strony skrzydła (tam gdzie się łączyło z całą kurą) delikatnie podhaczamy nożem skórę, a następnie wkładamy tam palec (jest to trudne,pracochłonne i czasem nie wychodzi) i staramy się całą tą błonę/skóre oderwać od mięsa. Kiedy zrobimy ten otwór nakładamy tam dużo farszu -też bardzo trudne,następnie solimy i pieprzymy skrzydełka wedle uznania i panierujemy. najpierw w rozbełtanych zółtkach, potem w bułce i smazymy w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu, dość długo aby mięso było miękkie



Komentarze do Faszerowane skrzydełka z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Biała kiełbasa z warzywami Roladki z kurczaka z orzechami i pomidorami Egzotyczny ryż z krewetkami
Cukinia i meksykańska spółka Canneloni z mięsem mielonym Kurczak na kolorowym ryżu
Cebulowy filet z kurczaka Zupa śródziemnomorska z różnymi gatunkami fasoli Szynka w chrzanowo-koperkowym sosie
Mielone z  jajem Naleśniki z mięsem i pieczarkami Lasagne z gotowanym mięsem
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane