Strona główna Faszerowane skrzydełka z kurczaka

Faszerowane skrzydełka z kurczaka

Mati13 - Przepis na: Faszerowane skrzydełka z kurczaka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 887
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Faszerowane skrzydełka z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

dość trudne ale niezły efekt.


trudność: trudne
czas:

Faszerowane skrzydełka z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • 2 ugotowane nogi z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • łyżka margaryny
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • przyprawy

Faszerowane skrzydełka z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

na początku przygotowujemy farsz. Mięso z ugotowanych nóg kurczaka (najlepiej z rosołu) obieramy od kości razem ze skórą. Cebulę kroimy niedbale w kostkę lub piórka i smażymy na rumiano z dodatkiem soli, następnie cebulę razem z mięsem mielimy w maszynce do mięsa, mięso doprawiamy do smaku wedle uznania, ubijamy pianę z białek i łączymy z mięsem, jeśli farsz jest zbyt 'płynny' to dosypujemy nieco bułki tartej i gotowe. Ze skrzydełek kurczaka musimy odciąć (na łączeniu) tą najcieńszą jego część i ją odrzucamy. Od najgrubszej strony skrzydła (tam gdzie się łączyło z całą kurą) delikatnie podhaczamy nożem skórę, a następnie wkładamy tam palec (jest to trudne,pracochłonne i czasem nie wychodzi) i staramy się całą tą błonę/skóre oderwać od mięsa. Kiedy zrobimy ten otwór nakładamy tam dużo farszu -też bardzo trudne,następnie solimy i pieprzymy skrzydełka wedle uznania i panierujemy. najpierw w rozbełtanych zółtkach, potem w bułce i smazymy w głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu, dość długo aby mięso było miękkie


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane skrzydełka z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kotlety parówkowo jajeczne Spagetti z sosem  marchewkowo-cukiniowym z natką Coleslaw biało-czerwony
Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Lasagne z mięsem mielonym Tarta z kurczakiem i pieczarkami
Ryba zapiekana z marchewką Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Klopsiki z warzywami w sosie pomidorowym
Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Krem z kurek z grzankami Placki ziemniaczane z powidłami śliwkowymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane