Doza

Doza

Kucharz
[Przepisów: 20]

faszerowane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

faszerowane ziemnkia mięsem mielonym i pieczarkami

faszerowane ziemniaki

Składniki:

faszerowane ziemniaki

 

  • 1500g ziemniaków
  • 230g cebuli
  • 450g warzyw mrożonych na patelnie
  • 20g pieczrek
  • 350g mięsa mielonego
  • ząbek czosnku
  • zioła

Sposób przygotowania:

faszerowane ziemniaki
Ziemniaki umyć, obrać. Wydrążyć środek do miski. Umyć i obrac pieczrki oraz cebulę i czosnek. Wszystko dokładnie posiekać. Podsmażyć pieczrki, dodac cebulę i czosnek, a na koniec mięso. doprawic do smaku. Ziemniaki wypełnić przygotowanym farszem. Naczynie żaroodporne wysmarowac masłem i wyłożyć pozostałościami z ziemniaków. Na to układać wypełnione ziemniaki. Polać pozstałym farszem i posypac ziołami. Wstawic do nagrzanego piekarnika. Gdy ziemniaki będą już prawie miękie dodac warzywa i pieć, aż wszystkie warzywa będą już miękie.