MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet z kurczka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne kawałki fileta z kurczaka w cieście piwnym, które lubią nie tylko dzieci.

Filet z kurczka w cieście

Składniki:

Filet z kurczka w cieście

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 150ml piwa
  • 50g mąki
  • 1 jajko
  • pieprz, sól
  • przyprawa do kurczaka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z kurczka w cieście
Mięso opłukać , pokroić na kawałki o wielkości 2 cm i włożyć do miski. Do miski z kurczakiem wsypać przyprawy i pieprz i wszystko dokładnie wymieszać, odstawić. Przygotować ciasto :
do miski wlać piwo dodać mąkę, jajko i sól i wszystka razem miksować przez 5 minut do powstania gęstego ciasta naleśnikowego.Na patelni rozgrzać olej .Kawałki fileta zanurzać w cieście i kłaść na patelnię. Smażyć po 2 minuty z każdej strony, podawać z sosami lub sałatkami.