Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Galareta wieprzowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczna galareta wieprzowa

Galareta wieprzowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galareta wieprzowa

 

  • 2 nogi wieprzowe
  • 1 kg mięsa wieprzowego z kością
  • golonka
  • 3 listki laurowe
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki żelatyny
  • ziele angielskie
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Galareta wieprzowa
Włożyć do garnka z wodą nogi wieprzowe,mięso wieprzowe i golonkę.Zagotować.Przyprawić listkami laurowymi,zielem angielskim,solą i pieprzem.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce,wrzucić do gotującego się mięsa.Wszystko gotować około 2 godzin.Gdy mięso będzie miękkie,wyjąć i oddzielić od kości i skóry.Wywar przecedzić przez sito i dodać rozprowadzoną żelatynę.W salaterkach układać mięso i zalać wywarem.Włożyć do lodówki.
Galareta wieprzowa
Wszystko nalezy zagotowac około 2 godzin do miekkości
Galareta wieprzowa
Do wywaru dodac żelatyne oraz ugotowana marchewkę..