Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Golonka po bawarsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Z przyjemnością zje ją każdy. Docenią ją nie tylko smakosze piwa. Warto ją przygotować. Polecam gorąco!!!

Golonka po bawarsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Golonka po bawarsku

 

 

Sposób przygotowania:

Golonka po bawarsku
Golonki włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuj przez 1 godzinę. Następnie do golonki dodaj obraną marchew, seler oraz cebulę. Wywar posól. Gotuj kolejną godzinę. Po tym czasie golonki wyjmij z wywaru. Odstaw do przestudzenia. Przygotowuj marynatę. Piwo wymieszaj z majerankiem, mieloną papryką, pieprzem oraz odrobiną soli. Dodaj golonki. Obtocz mięso w marynacie. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Golonki ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej piwną marynatą. Piecz około godziny w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia mięso polewaj kilkakrotnie marynatą spod golonek.
Golonka po bawarsku
Golonki włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuj przez 1 godzinę. Następnie do golonki dodaj obraną marchew, seler oraz cebulę. Wywar posól. Gotuj kolejną godzinę. Po tym czasie golonki wyjmij z wywaru. Przestudź.
Golonka po bawarsku
Obtocz mięso w marynacie. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Golonki ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej piwną marynatą. Piecz około godziny w temperaturze 200 stopni.