Góralski kociołek

Boczek, Ziemniaki « poprzedni | następny »
jovi

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 430
Góralski kociołek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Smażone ziemniaki z boczkiem, cebulą z dodatkiem sera wędzonego, polane śmietanowym sosem:)


trudność: łatwe
czas:

Góralski kociołek - SKŁADNIKI:

Góralski kociołek - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, a potem pokroić w plastry. Cebulę, boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu, a następnie dodać do tego pokrojone ziemniaki, starty na tarce z małymi oczkami ser oraz przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Smażyć, aż ziemniaki się przyrumienią. Gotowe ziemniaki polać sosem ze śmietany połączonej z musztardą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Góralski kociołek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Grillowany boczek w pikantnej marynacie Kapuśniak Eli na wędzonce Pieczona rolada boczkowa
Boczek faszerowany szynką i papryką Boczek domowy wg Gosi Wypasiona grochówka Eli
Gotowany boczek do chlebka Smarowidło babuni z wątróbką  Soczysty boczek
Pieczona rolada boczkowa Boczek pieczony na ostro Pasztet z papryką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane