Góralski kociołek

Boczek, Ziemniaki « poprzedni | następny »
jovi - Przepis na: Góralski kociołek offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 430
Góralski kociołek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Smażone ziemniaki z boczkiem, cebulą z dodatkiem sera wędzonego, polane śmietanowym sosem:)


trudność: łatwe
czas:

Góralski kociołek - SKŁADNIKI:

Góralski kociołek - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, a potem pokroić w plastry. Cebulę, boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu, a następnie dodać do tego pokrojone ziemniaki, starty na tarce z małymi oczkami ser oraz przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Smażyć, aż ziemniaki się przyrumienią. Gotowe ziemniaki polać sosem ze śmietany połączonej z musztardą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Góralski kociołek  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Musztardowy boczek rolowany Kalafior faszerowany Eli Pieczony boczek w słoikach
Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Kresowy boczek z suszonym jabłkiem Kurczak, boczek z warzywami
Boczek Generała Mao Boczek z grilla marynowany w ketchupie Aromatyczny boczek pieczony w marynacie
Boczek pieczony Makaron w sosie śmietanowym Mielone z boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane