Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Grilowane medaliony z lososia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Uwielbiam ryby w każdej postaci...

Grilowane medaliony z lososia

Składniki:

Grilowane medaliony z lososia

 

  • 8 medalionów z lososia (po 80 gr)
  • 200 g chudego bekonu bez skóry
  • 8 galązek świeżego rozmarynu
  • pokrojony w slupki oscypek do posypania
  • 1 pokrojona w cząstki cytryna do dekoracji
  • MARYNATA:
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 lyżka przypraw do ryb
  • sól czosnkowa
  • grubo mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Grilowane medaliony z lososia
Medaliony z lososia ozyścić, dokladnie umyć i starannie osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie skladniki marynaty dokladnie zmiksować i doprawić do smaku wedle wlasnego gustu. Tak przygotowaną marynatą natrzeć rybę i odstawić do lodówki na ok.1 godzinę.( im dluższy czas przechowywania ryby w lodówce tym bogatszy będzie smak grilowanej ryby). Z dolnych galązek rozmarynu oderwć oberwać listki. Medaliony z lososia owinąć dookola plastrami bekonu, nabić na galązki rozmarynu. Grillować 10-15 minut na tackach aluminiowych . Pod koniec grillowania Medaliony posypać oscypkiem pokrojonym w slupki. Podawać z cząstkami cytryny.