paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 903]

Gulasz z czarną fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo syte i pyszne danie z czarną fasolką, czerwona papryką oraz cienką wiejską kiełbasą. Idealne na chłodne dni.

Gulasz z czarną fasolką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z czarną fasolką

 

  • czarna fasola 1,5 szklanki
  • kiełbasa cienka długa 25 dag
  • przecier pomidorowy 0,5 szklanki
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • podgardle wędzone 15 dag
  • pieprz do smaku
  • chilli do smaku
  • bazylia do smaku
  • bulion warzywny 350 ml
  • natka pietruszki 0,5 pęczka

Sposób przygotowania:

Gulasz z czarną fasolką
Fasolkę przygotować według informacji na opakowaniu

. Pokrojoną w średnią kostkę cebulę podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną również w kostkę paprykę i wymieszać, a następnie dodać do fasolki i razem wymieszać.

Wlać przecier oraz bulion i zagotować. Kiełbasę i podgardle pokrojone w kostkę podsmażyć. Obie wędliny dodać do fasolki. Gotować około 5 minut. Doprawić do smaku.

Na koniec dodać posiekaną natkę, wymieszać i przełożyć do talerzy. Podawać na ciepło.
Gulasz z czarną fasolką
Fasolkę przygotować według informacji na opakowaniu.
Gulasz z czarną fasolką
Pokrojoną w średnią kostkę cebulę podsmażyć na maśle
Gulasz z czarną fasolką
Do cebuli dodać pokrojoną również w kostkę paprykę i wymieszać, a następnie dodać do fasolki i razem wymieszać.