Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z fasolką szparagową
Obrać i pokroić w ,,piórka" cebule. Mięso umyć i osuszyć - pokroić w drobną kostkę - posypać szczypta pieprzu. W rondlu o grubym dnie rozgrzać smalec. Wrzucić cebulę i mięso i smażyć aż się zrumienią .W czasie kiedy się smażą umyć fasolę. Odciąć końcówki. Pokroić na kawałki ( tak po 3 cm ).Cebulę i mięso posypać cukrem , 2 łyżeczkami mielonej papryki i łyżeczką przyprawy do zup .Wymieszać i chwilę smażyć . Dorzucić fasolę .Wlać wodę . Zagotować. Zmniejszyć gaz i dusić przy uchylonej pokrywce aż mięso będzie miękkie, sos odparuje i zagęści się .Doprawić sos do smaku . Zrobiłam dodatkowo surówkę z kapusty pekińskiej i marchewki ( z sosem vinegret ) i podałam z młodymi ziemniaczkami . * jak zwykle ostatnio podaje składniki na 2 małe porcje
Konczi
gdyby nie limit byłoby więcej ale zasłużona 5 !!
Babciagramolka
Hi hi - mięsa to tam w tym gulaszu nie za wiele nie ma ale lubię takie lekkie z warzywami . A różyczka to już rutyna - mam kręciołek do robienia takich różyczek .
msewka