czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Gulasz z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wciąż wymyślam nowe połączenie z dodatkiem fasolki, bo mam jej w moim ogródku pod dostatkiem.

Gulasz z fasolką szparagową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z fasolką szparagową
Mięso umyć, pokroić w kostkę, cebulę posiekać, zeszklić razem na oleju. Dusić na małym ogniu ok. 5 min, następnie zalać szkl. wody i dusić pod przykryciem ok. 30 min. Dodać oczyszczoną i przekrojoną na połówki fasolkę oraz pokrojone w kosteczkę pomidory. Zalać wodą tak, by była cała przykryta. Dodać przyprawę do gulaszu, obficie oprószyć solą i pieprzem. Dusić ok. 25-30min. Mąkę rozrobić w 1/4szkl wody, zaciągnąć gulasz. Doprawić do smaku.
Gulasz z fasolką szparagową
fasolke dokładne myjemy i odkrawamy końcówki
Gulasz z fasolką szparagową
Całość dusimy ok. 30 min na małym ogniu.