MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Gulasz z indyka z kolorowymi paprykami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolorowe barwy lata zatrzymać w jesiennych kolorach papryk i przygotowywanych potrawach.

Gulasz z indyka z kolorowymi paprykami

Składniki:

Gulasz z indyka z kolorowymi paprykami

 

  • 500 g fileta z indyka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 150 g serka topionego
  • 1 pęczek młodej cebulki
  • 1 szklanka groszku zielonego
  • 400 ml bulionu
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka z kolorowymi paprykami
Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na oleju . Cebulkę pokroić drobno, papryki pokroić na większe kawałki podsmażyć na pozostałym oleju.Sos: wlać bulion do głębokiego naczynia, dodać serki topione i zagotować . Sos zagęścić mąką, dodać soli i pieprzu do smaku. Wrzucić gotowe mięso, podsmażone warzywa i groszek, zagotować. Posypać świeżym koperkiem.Podawać z kaszą, ryżem, ziemniakami. Smacznego.