dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Gulasz z żółądków drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczny gulasz na żołądkach drobiowych

Gulasz z żółądków drobiowych

Składniki:

Gulasz z żółądków drobiowych

 

  • żołądki drobiowe pół kg
  • marchewka
  • cebula
  • 2 łyzki śmietanty
  • mąka 1 łyżka
  • vegeta
  • papryka ostro
  • pieprz czosnkowy, sól, olej

Sposób przygotowania:

Gulasz z żółądków drobiowych
Żołądki dokładnie umyj i oczyść z błonek, pokrój na niewielkie kawałki. Marchew obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Olej rozgrzej na patelni i zeszklij cebulę, dodaj marchewkę i podsmaż, dodaj żołądki, wymieszaj i podsmaż, przypraw do smaku vegetą. Przełóż wszytko do garnka i zalej gorącą wodą tak aby przykryć zawartość. Przypraw papryką i pieprzem i sola i zagotuj. W miseczce rozrób śmietanę z mąką i łyżką wody i wlej do gotujących się żołądków, wymieszaj.