Strona główna Gyrosy z mięsa mielonego wołowego

Gyrosy z mięsa mielonego wołowego
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia grecka po naszemu

rozanka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1
Gyrosy z mięsa mielonego wołowego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Od 1 fazy diety dukana bez warzyw lub z ich dodatkiem


trudność: łatwe
czas:

Gyrosy z mięsa mielonego wołowego - SKŁADNIKI:

  • 0,5kg mięsa mielonego wołowego
  • 1 łyżka stołowa przyprawy do gyrosa
  • sól,pieprz
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • małe opakowanie jogurtu naturalnego bez cukru

Gyrosy z mięsa mielonego wołowego - PRZYGOTOWANIE:

Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i dodać do jogurtu,wymieszać i wstawić do lodówki(oczywiście przykryć żeby zapach czosnku nie rozszedł się po lodówce:))Mięso przełożyć do miski,dodać przyprawy do gyrosa,sól,pieprz.Cebulę drobno posiekać i dodać do masy mięsnej.Wszystko razem wyrobić.Formować podłużne kotleciki i nadziewać na patyczki do szaszłyków.Układać na grillu i piec na złoto z każdej strony.Położyć na talerze i obok polać sos czosnkowy.Maczać mięso w sosie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gyrosy z mięsa mielonego wołowego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Pikantny gulasz wołowy Köttbullar - klopsiki szwedzkie a`la Igraszki Wołowina w sosie
Hamburgery Milczara Wołowina z pak choi  Karminadle wieprzowo-wołowe Eli
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem Zraziki wołowe z papryką Steki wołowe z patelni grillowej
Chilli con carne Antrykot wołowy w sosie Pulpety wołowe w kurkach

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane