Strona główna Gyrosy z mięsa mielonego wołowego

Gyrosy z mięsa mielonego wołowego
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia grecka po naszemu

rozanka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1
Gyrosy z mięsa mielonego wołowego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Od 1 fazy diety dukana bez warzyw lub z ich dodatkiem


trudność: łatwe
czas:

Gyrosy z mięsa mielonego wołowego - SKŁADNIKI:

  • 0,5kg mięsa mielonego wołowego
  • 1 łyżka stołowa przyprawy do gyrosa
  • sól,pieprz
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • małe opakowanie jogurtu naturalnego bez cukru

Gyrosy z mięsa mielonego wołowego - PRZYGOTOWANIE:

Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i dodać do jogurtu,wymieszać i wstawić do lodówki(oczywiście przykryć żeby zapach czosnku nie rozszedł się po lodówce:))Mięso przełożyć do miski,dodać przyprawy do gyrosa,sól,pieprz.Cebulę drobno posiekać i dodać do masy mięsnej.Wszystko razem wyrobić.Formować podłużne kotleciki i nadziewać na patyczki do szaszłyków.Układać na grillu i piec na złoto z każdej strony.Położyć na talerze i obok polać sos czosnkowy.Maczać mięso w sosie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gyrosy z mięsa mielonego wołowego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Wołowina z domową harissą "Kiszone" mielone Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką
Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką Szponder w sosie chrzanowym
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane