Strona główna Gyrosy z mięsa mielonego wołowego

Gyrosy z mięsa mielonego wołowego
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Kuchnia grecka po naszemu

rozanka - Przepis na: Gyrosy z mięsa mielonego wołowego offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Gyrosy z mięsa mielonego wołowego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Od 1 fazy diety dukana bez warzyw lub z ich dodatkiem


trudność: łatwe
czas:

Gyrosy z mięsa mielonego wołowego - SKŁADNIKI:

  • 0,5kg mięsa mielonego wołowego
  • 1 łyżka stołowa przyprawy do gyrosa
  • sól,pieprz
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • małe opakowanie jogurtu naturalnego bez cukru

Gyrosy z mięsa mielonego wołowego - PRZYGOTOWANIE:

Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i dodać do jogurtu,wymieszać i wstawić do lodówki(oczywiście przykryć żeby zapach czosnku nie rozszedł się po lodówce:))Mięso przełożyć do miski,dodać przyprawy do gyrosa,sól,pieprz.Cebulę drobno posiekać i dodać do masy mięsnej.Wszystko razem wyrobić.Formować podłużne kotleciki i nadziewać na patyczki do szaszłyków.Układać na grillu i piec na złoto z każdej strony.Położyć na talerze i obok polać sos czosnkowy.Maczać mięso w sosie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gyrosy z mięsa mielonego wołowego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką Szponder w sosie chrzanowym
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną
Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri
Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane