Michał CzaryGary

Michał CzaryGary

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Hamburgery Milczara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 220
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Hamburgery z domowych składników, proste i szybkie w przygotowaniu, idealne na przyjęcie lub przekąskę.

Hamburgery Milczara Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Hamburgery Milczara

 

  • 4 Bułki kajzerki
  • 500g Wołowiny
  • 2 Duże cebule
  • 1 Średni pomidor
  • 2 Ogórki kiszone
  • 4 Plastry sera żółtego (gouda/ementaler)
  • Ketchup
  • Majonez

 

  • Akcesoria: 4 wykałaczki szaszłykowe

Sposób przygotowania:

Hamburgery Milczara
Wołowinę mielimy i formujemy z niej płaskie kotlety o średnicy odpowiadającej wymiarom bułek, które przesmażamy do momentu ściągnięcia się. Warzywa obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Bułki przekrawamy na dwie części i smarujemy według uznania sosami. Składniki układami warstwowo w kolejności: bułka, sos, cebula, ser, kotlet, ogórek, pomidor, cebula, sos, bułka. Gotowe hamburgery przebijamy wykałaczkami szaszłykowymi i wstawiamy do piekarnika na 120st. Pieczemy od 15 do 20 minut, co jakiś czas sprawdzając poziom przypieczenia bułki. SMACZNEGO
Hamburgery Milczara
A tak wyglądają po przekrojeniu na pół!