kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Jajecznica grzybiarza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajecznica to jedno z podstawowych dań śniadaniowych. Można ją modyfikować na wiele sposobów dodając ulubione składniki. Jesienną porą polecam przepyszną wersję z leśnymi grzybami, których smak dominuje nad daniem.

Jajecznica grzybiarza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajecznica grzybiarza

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica grzybiarza
Grzyby oczyszczamy i myjemy. Kroimy w mniejsze kawałki. Przesmażamy na suchej patelni aż odparuje płyn. Cukinie kroimy w słupki i dokładamy do grzybów. Odparowujemy. Cebule kroimy w piórka. Do grzybów dodajemy łyże masła i cebulkę szklimy i doprawiamy sola i czarnym pieprzem. Jajka wbijamy do pojemnika, roztrzepujemy ze śmietanką, sola i pieprzem. Masę jajeczna dolewamy do grzybów i cukinii. Smażymy do ścięcia jajek. Jajecznice posypujemy płatkami papryki i nasionami dyni.
Jajecznica grzybiarza
Grzyby oczyszczamy i myjemy. Kroimy w mniejsze kawałki.
Jajecznica grzybiarza
Przesmażamy na suchej patelni aż odparuje płyn. Cukinie kroimy w słupki i dokładamy do grzybów. Odparowujemy.
Jajecznica grzybiarza
Jajka wbijamy do pojemnika, roztrzepujemy ze śmietanką, sola i pieprzem.
Jajecznica grzybiarza
Masę jajeczna dolewamy do grzybów i cukinii. Smażymy do ścięcia jajek. Jajecznice posypujemy płatkami papryki i nasionami dyni.