patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 627]

Jajka faszerowane duszonymi pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna przystawka w formie jajek faszerowanych pieczarkami duszonymi oraz szalotką. Pyszne i bardzo ładnie wyglądają.

Jajka faszerowane duszonymi pieczarkami

Składniki:

Jajka faszerowane duszonymi pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane duszonymi pieczarkami
Pieczarki myję, kroję w drobną kostkę. Szalotkę obieram i kroję w kostkę. Do garnka o grubym dnie wlewam olej, dodaję pieczarki i szalotke oraz sól i pieprz. Duszę aż pieczarki będą miękkie i rumiane. Studzę.

Gotuję jajka na twardo. Studzę. Obieram a następnie kroję wzdłuż. Wydrążam żółtka.

Przekładam do miseczki z pieczarkami. Dodaję majonez oraz bazylią sól i pieprz. Mieszam dokladnie. Nastepnie ugniatam widelcem.

Za pomocą małej łyżki faszeruje białka. Podaję na salacie.

Smacznego.