Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Jajka faszerowane makrelą 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka przekąska w postaci jajek faszerowanych makrelą

Jajka faszerowane makrelą 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane makrelą 2

 

  • 4 jajka
  • pół makreli wędzonej ( obranej ze skóry i ości)
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane makrelą 2
Jajka gotujemy na twardo, obieramy , kroimy wzdłuż na połówki delikatnie wyjmujemy żółtka. Rybę i żółtka przepuszczamy przez maszynkę lub dokładnie mieszamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, sos sojowy, pokrojoną natkę pietruszki mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną pastą wypełniamy białka. Smacznego.
Jajka faszerowane makrelą 2
Makrelę z żółtkami przepuszczamy przez maszynkę lub dokładnie mieszamy
Jajka faszerowane makrelą 2
Do żółtek i makreli dodajemy koncentrat pomidorowy sos sojowy i natkę pietruszki
Jajka faszerowane makrelą 2
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Jajka faszerowane makrelą 2
Przygotowaną pastą wypełniamy białka formując kopczyki