Sposób przygotowania:
Jesienne muffiny z dynią i amarantusem
W jednej misce wymieszałam składniki mokre, a w drugiej misce składniki suche. Połączyłam zawartość obu misek, mieszając widelcem tylko do połączenia się składników.
Formę do muffinek wyłożyłam papilotkami. Ciastem wypełniłam niemal całe foremki, ponieważ muffinki bardzo niewiele rosną. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190ºC przez 25 minut. Studziłam około 5 minut w formie, następnie wyjęłam babeczki na kratkę kuchenną.
Formę do muffinek wyłożyłam papilotkami. Ciastem wypełniłam niemal całe foremki, ponieważ muffinki bardzo niewiele rosną. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190ºC przez 25 minut. Studziłam około 5 minut w formie, następnie wyjęłam babeczki na kratkę kuchenną.
cherry
mali.na
anemon
jaNina
eluchap