laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Kaczka po chiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kaczka na szczególne okazje

Kaczka po chiński

Składniki:

Kaczka po chiński

 

  • 4 kacze udka
  • łyżeczka mielonego imbiru
  • 2 łyżki miodu
  • opakowanie mrożonki chińskiej
  • sól pieprz 4 ziarenka anyżu
  • łyzka sosu sojowego
  • olej

Sposób przygotowania:

Kaczka po chiński
Kacze udka opłukac i osuszyc , posmarowac częscią miodu wymieszanego z imbirem sosem sojowym i rozgniecionym anyżem
Odstawic na 2 godzinki.Przełozyc do wysmarowanej tłuszczem brytfanny lub naczynia żaroodpornego ,Do reszty mieszanki miodowej dolac troszkę wody i polac kacze udka.
Piec w tem 200 stopni około godzinki od czasu do czasu podlewając sesem z pieczenia.Mieszankę chińską wrzucic na rozgrzany olej i smażyc 10 minutek.Kaczkę podawac z ryżem i mieszanką chińską