Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 242]

Kania a la schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kania jest smacznym grzybem i idealnie nadaje się do przyrządzienia jej podobnie jak kotlety schabowe.

Kania a la schabowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kania a la schabowy

 

Sposób przygotowania:

Kania a la schabowy
Kapelusze kanioczyścić, wypłukać i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Duży kapelusz pokroić na mniejsze kawałki. Jajka rozbełtać z dadatkiem mleka. Każdy kawałek panierować w mące, rozbełtanym jajku a na koniec w bułce tartej.

Rozgrzać tluszcz na patelni i na gorącym oleju smażyć kanie na złoty kolor z obu stron.
Kania a la schabowy
Kapelusze kani pokroić i pruszyć solą i pieprzem
Kania a la schabowy
Każdy kawałek kani panierować w mące, jajku i bulc tartej