katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kotlety z gołąbkowych resztek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie kotleciki to smaczny sposób na wykorzystanie resztek kapusty od gołąbków. Takie pogołąbkowe kotlety.

Kotlety z gołąbkowych resztek

Składniki:

Kotlety z gołąbkowych resztek

 

  • kapusta 1/4 szt
  • farsz do gołąbków 1 duża garść
  • cebula 1/4 szt
  • przyprawa kuchenna
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety z gołąbkowych resztek
Kapustę gotujemy w osolonej wodzie. Najczęściej jest to pozostały środek kapusty (są to pozwijane małe listki których nie zużyjemy do zawijania gołąbków). Gdy kapusta zmięknie osączamy ją z wody i drobno kroimy.

Dodajemy do pozostawionego farszu od gołąbków( można dodać drobno pokrojona cebulę), doprawiamy do smaku i ugniatamy łyżką.

Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.