Sposób przygotowania:
Makaron z kurkami
Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu- al dente.
Kurki oczyszczamy. Co większe przekrajamy na pół. W małym garnku nastawiamy osoloną nieco wodę, gdy zawrze wrzucamy grzyby i gotujemy ok 10 minut. Odcedzamy, nie wylewamy wywaru.
Pierś z kurczaka oczyszczamy, opłukujemy w zimnej wodzie i kroimy w kostkę. Przysmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.
Na osobnej patelni przysmażamy na maśle kurki, dodajemy trochę wywaru, zabielamy śmietaną, dodajemy kurczaka. W razie potzrzeby albo rozrzedzamy sos wywarem albo zagęszczamy łyżką mąki. Makaron polewamy sosem.
Smacznego!
Kurki oczyszczamy. Co większe przekrajamy na pół. W małym garnku nastawiamy osoloną nieco wodę, gdy zawrze wrzucamy grzyby i gotujemy ok 10 minut. Odcedzamy, nie wylewamy wywaru.
Pierś z kurczaka oczyszczamy, opłukujemy w zimnej wodzie i kroimy w kostkę. Przysmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.
Na osobnej patelni przysmażamy na maśle kurki, dodajemy trochę wywaru, zabielamy śmietaną, dodajemy kurczaka. W razie potzrzeby albo rozrzedzamy sos wywarem albo zagęszczamy łyżką mąki. Makaron polewamy sosem.
Smacznego!