Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Makaron z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny i szybki w przygotowaniu makaron, bardzo prosty przepis bez zbędnego komplikowania. Można wykonać w wersji bezmięsnej.

Makaron z kurkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z kurkami
Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu- al dente.

Kurki oczyszczamy. Co większe przekrajamy na pół. W małym garnku nastawiamy osoloną nieco wodę, gdy zawrze wrzucamy grzyby i gotujemy ok 10 minut. Odcedzamy, nie wylewamy wywaru.

Pierś z kurczaka oczyszczamy, opłukujemy w zimnej wodzie i kroimy w kostkę. Przysmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.

Na osobnej patelni przysmażamy na maśle kurki, dodajemy trochę wywaru, zabielamy śmietaną, dodajemy kurczaka. W razie potzrzeby albo rozrzedzamy sos wywarem albo zagęszczamy łyżką mąki. Makaron polewamy sosem.

Smacznego!
Makaron z kurkami
Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu- al dente.
Makaron z kurkami
W małym garnku nastawiamy osoloną nieco wodę, gdy zawrze wrzucamy grzyby i gotujemy ok 10 minut.
Makaron z kurkami
Pierś z kurczaka oczyszczamy, opłukujemy w zimnej wodzie i kroimy w kostkę. Przysmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron z kurkami
Na oosbnej patelni przysmażamy na maśle kurki, dodajemy trochę wywaru, zabielamy śmietaną, dodajemy kurczaka. W razie potzrzeby albo rozrzedzamy sos wywarem albo zagęszczamy łyżką mąki.