Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta włoska z bekonem – jarzynka :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jeszcze jedna jarzynka robiona zupełnie inaczej niż u nas . szybka, oryginalny smak , smaczna – polecam .Z kuchni angielskiej .

Kapusta włoska z bekonem – jarzynka :

Składniki:

Kapusta włoska z bekonem – jarzynka :

 

  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • 3 plasterki bekonu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska z bekonem – jarzynka :
Bekon drobno pokroić i usmażyć bez rumienienia . Dodać usiekaną cebulę i zeszklić ją . Kapustę drobno usiekać i sparzyć . Odsączyć i dodać do bekonu z cebulą . Włożyć masło . Dusić mieszając przez 20 minut pod przykryciem . Doprawić pieprzem .

Tagi:

kapusta