Strona główna Karkówka po żydowsku

Karkówka po żydowsku

Mięsa « poprzedni | następny »
Cukiereczek13

Złoty Ekspert
Przepisy: 651
zdjęcia: 1 z 5
Karkówka po żydowsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Polecam pyszne pieczone mięso, jest to świetny, ciepły obiad, do przygotowania w kilak chwil, smacznego :)


trudność: łatwe
czas:

Karkówka po żydowsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg karkówki,
  • 3 cebule,
  • 5 ogórków konserwowych,
  • 1/2 szklanki zalewy z ogórków,
  • 500g pieczarek,
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • majeranek,
  • sól,
  • pieprz

Karkówka po żydowsku - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Każdy z plastrów oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Mięso obsmażamy na patelni. Ogórki kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją na patelni. Dodajemy pieczarki, czekamy aż puszczą sok, odparowujemy go i pieczarki lekko rumienimy. W tym czasie przygotowujemy zalewę: mieszamy zalewę z ogórków z ketchupem i koncentratem. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry mięsa. Na nie wykładamy podsmażone pieczarki i ogórki. Zalewamy całość sosem. Mięso pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Życzę smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka po żydowsku (strona 1 z 1)  
Babciagramolka

Babciagramolka

2014-02-27 08:35
Nie gniewaj się ale chyba powinnaś zmienić nazwę przepisu . Nie może być karkówki po żydowsku bo Izraelici nie jadają wieprzowiny z powodów religijnych. Koszerna kuchnia wyklucza wiele składników moędzy innymi wieprzowinę.
Koszerna kuchnia jest bardzo rygorystyczna i nie dopuszcza odstępstw co do zasady.
Nie podałaś też jakiego tłuszczu użyłaś do smażenia mięsa.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Gołąbki z mięsem i pieczarkami Sznycelki drobiowo- wieprzowe z kukurydzą Filetowe kieszonki z groszkiem cukrowym
Pomidorowe żeberka z fasolą Filet pod jarmużem Pieczonka najlepsza
Kotlety z przyprawą curry Potrawa z mięsa, kiełbasy i warzyw Kurczak z salami w paprykowo pomidorowym sosie
Udka z kurczaka w pomarańczach Żeberka dobowe soczyste Schabowe z papryką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane