Strona główna Karkówka po żydowsku

Karkówka po żydowsku

Mięsa « poprzedni | następny »
Cukiereczek13 - Przepis na: Karkówka po żydowsku offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 601
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Karkówka po żydowsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Polecam pyszne pieczone mięso, jest to świetny, ciepły obiad, do przygotowania w kilak chwil, smacznego :)


trudność: łatwe
czas:

Karkówka po żydowsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg karkówki,
  • 3 cebule,
  • 5 ogórków konserwowych,
  • 1/2 szklanki zalewy z ogórków,
  • 500g pieczarek,
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • majeranek,
  • sól,
  • pieprz

Karkówka po żydowsku - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Każdy z plastrów oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Mięso obsmażamy na patelni. Ogórki kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją na patelni. Dodajemy pieczarki, czekamy aż puszczą sok, odparowujemy go i pieczarki lekko rumienimy. W tym czasie przygotowujemy zalewę: mieszamy zalewę z ogórków z ketchupem i koncentratem. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry mięsa. Na nie wykładamy podsmażone pieczarki i ogórki. Zalewamy całość sosem. Mięso pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Życzę smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka po żydowsku (strona 1 z 1)  
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2014-02-27 08:35
Nie gniewaj się ale chyba powinnaś zmienić nazwę przepisu . Nie może być karkówki po żydowsku bo Izraelici nie jadają wieprzowiny z powodów religijnych. Koszerna kuchnia wyklucza wiele składników moędzy innymi wieprzowinę.
Koszerna kuchnia jest bardzo rygorystyczna i nie dopuszcza odstępstw co do zasady.
Nie podałaś też jakiego tłuszczu użyłaś do smażenia mięsa.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Grillowany karczek musztardowy Kurczak po włosku Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą
Pierogi z mięsem i pieczarkami Pieczona szynka z czarną porzeczką Łopatka duszona z białą cebulą
Soczyste żeberka w keczupie Kotlety z brzoskwiniami Pasztet drobiowy z żurawiną
Cukinia faszerowana Quiche z indykiem i burakami Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane