Strona główna Karkówka po żydowsku

Karkówka po żydowsku

Mięsa « poprzedni | następny »
Cukiereczek13 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 631
zdjęcia: 1 z 5
Karkówka po żydowsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Polecam pyszne pieczone mięso, jest to świetny, ciepły obiad, do przygotowania w kilak chwil, smacznego :)


trudność: łatwe
czas:

Karkówka po żydowsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg karkówki,
  • 3 cebule,
  • 5 ogórków konserwowych,
  • 1/2 szklanki zalewy z ogórków,
  • 500g pieczarek,
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • majeranek,
  • sól,
  • pieprz

Karkówka po żydowsku - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Każdy z plastrów oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Mięso obsmażamy na patelni. Ogórki kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją na patelni. Dodajemy pieczarki, czekamy aż puszczą sok, odparowujemy go i pieczarki lekko rumienimy. W tym czasie przygotowujemy zalewę: mieszamy zalewę z ogórków z ketchupem i koncentratem. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry mięsa. Na nie wykładamy podsmażone pieczarki i ogórki. Zalewamy całość sosem. Mięso pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Życzę smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka po żydowsku (strona 1 z 1)  
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2014-02-27 08:35
Nie gniewaj się ale chyba powinnaś zmienić nazwę przepisu . Nie może być karkówki po żydowsku bo Izraelici nie jadają wieprzowiny z powodów religijnych. Koszerna kuchnia wyklucza wiele składników moędzy innymi wieprzowinę.
Koszerna kuchnia jest bardzo rygorystyczna i nie dopuszcza odstępstw co do zasady.
Nie podałaś też jakiego tłuszczu użyłaś do smażenia mięsa.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kofty wieprzowe Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Pasztet z żurawiną
Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Pularda ze smardzami
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Pieczeń z dzika z kaszą gryczaną Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Pierogi z farszem z kaczki Wołowina z domową harissą Kolorowy kurczak

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane