Karkówka z majonezem

Kamisia15 - Przepis na: Karkówka z majonezem offline

Kucharz
Przepisy: 11
Karkówka z majonezem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Bardzo przepyszne danie - serwuje je na różne imprezy rodzinne:))


trudność: łatwe
czas:

Karkówka z majonezem - SKŁADNIKI:

  • kg karkówki
  • przyprawa Delikat czerwony do mięs
  • 3 większe cebule
  • 30 dag sera
  • majonez

Karkówka z majonezem - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę kroimy na plastry - ok.1 cm. Każdy plasterek obtaczamy w przyprawie Delikat z obydwóch stron. Wkładamy na godzinkę do lodówki. Następnie cebulę i ser kroimy w plasterki. Układamy na blasze plasterek karkówki, następnie cebulę, na to plasterek sera i robimy kleksa z majonezu. Wkładamy do piekiernika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 50 min. Karkówka wyśmienicie smakuje podana z fryteczkami:))


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka z majonezem (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-07-15 23:03
To powinno byc faktycznie smaczne,tak sie zastanawiam czy karkówke mozna by zastapic np.schabem,poniewaz mam wiekszy dostep do schabu:))
Skomentuj
Oceń:
0
Kamisia15

Kamisia15
offline

2009-07-16 13:58
kinga napisał(a):

To powinno byc faktycznie smaczne,tak sie zastanawiam czy karkówke mozna by zastapic np.schabem,poniewaz mam wiekszy dostep do schabu:))

Właściwie to może być tylko wtedy trzeba trochę natłuścić blachę i mniej dodać przyprawy - oprószyć tylko z jednej strony:))
Skomentuj
Oceń:
0
kinga

kinga
offline

2009-07-16 20:23
Kamisia15 napisał(a):

kinga napisał(a):

To powinno byc faktycznie smaczne,tak sie zastanawiam czy karkówke mozna by zastapic np.schabem,poniewaz mam wiekszy dostep do schabu:))

Właściwie to może być tylko wtedy trzeba trochę natłuścić blachę i mniej dodać przyprawy - oprószyć tylko z jednej strony:))

Dziekuje za odpowiedz:))
Skomentuj
Oceń:
0
kinga

kinga
offline

2009-08-11 11:38
Robilam i serdecznie polecam bo jest naprwde smaczne,tylko tak jak pisalam wczesniej karkówke zamienilam na schab:)
Skomentuj
Oceń:
0
Kamisia15

Kamisia15
offline

2009-08-13 14:14
kinga napisał(a):

Robilam i serdecznie polecam bo jest naprwde smaczne,tylko tak jak pisalam wczesniej karkówke zamienilam na schab:)Robilam i serdecznie polecam bo jest naprwde smaczne,tylko tak jak pisalam wczesniej karkówke zamienilam na schab:)

Bardzo mnie to cieszy:))Pozdrawiam serdecznie:))
Skomentuj
Oceń:
0
betinkasz

betinkasz
offline

2010-04-21 17:23
mam pytanie , czy piecze się tą karkóweczkę w naczyniu pod przykryciem ?
Skomentuj
Oceń:
0

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane