Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Karp z łazankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

idealne danie na obiad czy kolację

Karp z łazankami

Składniki:

Karp z łazankami

 

  • 1,5 kg karpia
  • 30 dag grzybów
  • 30 dag łazanek
  • 12 dag cebuli
  • 3 dag papryki w proszku
  • 12 dag smalcu
  • 12 dag wędzonej słoniny

Sposób przygotowania:

Karp z łazankami
oczyszczoną rybę nacinamy kroimy i smażymy w małej ilości smalcu na pozostałym smalcu zrumienić drobno pokrojoną cebulę i słoninę oprószyć papryką dodać pokrojone grzyby podlać wodą dusić do miękkości ugotować łazanki przecedzić wymieszać w rondlu z farszem na to ułożyć smażone filety karpia podawać na gorąco

Tagi:

grzyby