Kartoflak 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

staropolskie danie prapra babcine,już zanikające, a szkoda bo bardzo pyszne.

Kartoflak 4

Składniki:

Kartoflak 4

 

Sposób przygotowania:

Kartoflak 4
Pieczarki, czosnek, cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na patelni. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce jak do placków ziemiaczanych. Wodę odlać z ziemiaków. Dodać warzywa podsmażone i kiełbaskę pokrojoną w kostkę. Wszystko dobrze wymieszać. Dodać soli i dużo pieprzu żeby było pikantne. Wszystko przełożyć na blachę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godziny. Tak przygotowany kartoflak popijac maślanką.

Tagi:

kielbasa