Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Kartoflanka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tradycyjna,sycąca zupa pachnąca grzybami

Kartoflanka

Składniki:

Kartoflanka

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka
Obrane warzywa,mięso i grzyby suszone zalać wodą i zagotować.Dodać pieprz i sól.Gotować pod przykryciem,aż mięso będzie miękkie.Wywar przecedzić.Ziemniaki pokroić w kostkę(niezbyt drobno) i ugotować w lekko osolonym wrzątku.Odcedzić.Z podudzia kurczaka usunąć skórę i kości.Pokroić na kawałki.Jedną marchewkę pociąć na plasterki.Ziemniaki,mięso,marchewkę oraz grzyby dołożyć do wywaru.Zagotować.Śmietanę rozmieszać z wodą i mąką.Zagęścić tym zupę.Chwilę pogotować,aż kartoflanka zgęstnieje.