Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Klops Agiatis

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Klops alternatywa pieczeni rzymskiej

Klops Agiatis

Składniki:

Klops Agiatis

 

  • Karczek - 1 kilogram
  • cebula - 2 sztuki
  • jajko 1 sztuka
  • sól pieprz - do smaku ( u mnie po łyżce stołowej)

Sposób przygotowania:

Klops Agiatis
Karczek myjemy, suszymy. Mielimy na maszynce z tarczą o drobnych oczkach, następnie mielimy obraną i pokrojoną w ćwiartki cebule. do zmielonego mięsa dodajemy jajko, sól pieprz wszystko mieszamy, aby składniki się połączyły. Można piec na dwa sposoby, my mięso formujemy jakby na kształt dwóch dużych cygar i na blaszce pieczy w 180*C bez termoobiegu około godziny. Drugim sposobem jest włożyć mięso do wysmarowanej masłem foremki keksowej i w niej upiec tak samo jak w pierwszym przypadku w 180*C - godzinę

Tagi:

jajko jajka