mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Klopsiki koperkowe w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Klopsiki koperkowe w sosie koperkowym

Klopsiki koperkowe w sosie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki koperkowe w sosie

 

  • 1/2 mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • świeży koper
  • przyprawa do mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki koperkowe w sosie
Do mięsa mielonego dodajemy 1 jajko , bułkę tartą , 1/2 opakowania przyprawy do mięsa mielonego oraz świeży drobno posiekany koper ,( zostawiamy trochę do sosu ) . Całość mieszamy i formujemy tak zwane klopsiki . Na patelni podsmażamy z obu stron , przekładamy do garnka zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy na wolnym ogniu , ja dodaję także posiekaną i podsmażoną cebulkę , liścia laurowego i posiekany koperek , gdy mięso zmięknie zagęszczam sos wodą z mąką około 4 dużych łyżek na 200 ml wody . Podajemy z ulubionymi dodatkami .
Klopsiki koperkowe w sosie
Na patelni podsmażamy klopsiki i przekładamy do garnka
Klopsiki koperkowe w sosie
Formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego
Klopsiki koperkowe w sosie
Wszystkie składniki łączymy razem ze sobą