p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Klopsiki wołowe do zup-kremów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe klopsiki wołowe do zup-kremów

Klopsiki wołowe do zup-kremów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki wołowe do zup-kremów

 

  • 125 g mielonej wołowiny
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa z gorczyca i kolendrą
  • 2 łyżki kaszki manny
  • 1 łyżka bułki tartej

Sposób przygotowania:

Klopsiki wołowe do zup-kremów
Wołowinę drobno mieloną przekładamy do miseczki, dodajemy przyprawę do mięsa z gorczycą i kolendrą, wsypujemy dwie łyżki kaszki manny i jedną łyżkę bułki tartej i dokładnie masę wyrabiamy ręką, następnie formujemy malutkie klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Zagotowujemy wodę w garnku, nakładamy na niego część do gotowania na parze, układamy nasze klopsiki i gotujemy pod przykryciem około 6 minut, nastepnie klopsiki odwracamy i gotujemy jeszcze 6 minut. Gotowe podajemy do zup-kremów.
Klopsiki wołowe do zup-kremów
Wołowinę drobno mieloną przekładamy do miseczki, dodajemy przyprawę do mięsa
Klopsiki wołowe do zup-kremów
formujemy malutkie klopsiki wielkości orzecha włoskiego
Klopsiki wołowe do zup-kremów
na część do gotowania na parze układamy nasze klopsiki i gotujemy pod przykryciem
Klopsiki wołowe do zup-kremów
ugotowane na parze klopsiki wołowe podajemy do zup-kremów.