agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

klopsy z pieczarką i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie pieczone w piekarniku.

klopsy z pieczarką i mozzarellą

Składniki:

klopsy z pieczarką i mozzarellą

 

  • 10 ugotowanych pieczarek
  • 100 g startej mozzareli
  • 300 g mięsa mielonego
  • 1 mała, starta cebulka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz, vegeta
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

klopsy z pieczarką i mozzarellą
Do mięsa mielonego dodać startą cebulkę, bułkę tartą, wbić jajko i doprawić solą, pieprzem i vegetą, a następnie dobrze wyrobić. Z mięsa formować małe placuszki w środek wkładać ser i po jednej pieczarce. Dobrze zamknąć i formować w kształt owalu. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Szczypiorek opłuka, osuszyć i posiekać. Piec w piekarniku na złoty kolor w temp. około 200- 220 stopni C przez 20 minut, pod folią aluminiową. Pod koniec pieczenia posypać mozzarelą. Przełożyć na talerzyk. Udekorować szczypiorkiem.