Kluski ryżowe

Ryż « poprzedni | następny »
olmanka - Przepis na: Kluski ryżowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 444
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kluski ryżowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jest to propozycja na zdrowy, lekki obiadek szczególnie na letnie dni- jest prosty, szybki i smaczny :)


trudność: łatwe
czas:

Kluski ryżowe - SKŁADNIKI:

  • 20dag białego ryżu
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • bułka tarta
  • otręby żytnie
  • natka pietruszki
  • 2 żółtka
  • majeranek
  • ok. 5 łyżek tartego parmezanu
  • olej
  • papryka słodka mielona- ok. 4 łyżki

Kluski ryżowe - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu,(można ugotować w bulionie, żeby był bardziej kleisty), studzimy. Wkładamy ryż do garnka, mieszamy go widelcem, dodajemy jogurt naturalny, żeby zagęścić ryż, dodajemy żółtka, mieszamy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, parmezan, słodką paprykę. Na patelni rozgrzewamy olej, z masy ryżowej formujemy podłużne kluski, obtaczamy w bułce tartej i otrębach żytnich i smażymy na oleju z obu stron> Podajemy najlepiej z sałata+jogurt naturalny+cukier.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski ryżowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Kurczak w sosie brokułowym podany z ryżem Zupa z żółtej cukinii z ryżem Pilaw z kokosową nutą
Zapiekany ryż z kruszonką i bananami Chińszczyzna na ostro Risotto z paluszkami surimi
Risotto z kurczakiem i cukinią Ryżowo-marchewkowe kotleciki drobiowe Paprykarz z tuńczyka
Sypki ryż z jabłkami Ryżowy przekładaniec Risotto z podgrzybkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane