Kluski ryżowe

Ryż « poprzedni | następny »
olmanka

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 444
zdjęcia: 1 z 1
Kluski ryżowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jest to propozycja na zdrowy, lekki obiadek szczególnie na letnie dni- jest prosty, szybki i smaczny :)


trudność: łatwe
czas:

Kluski ryżowe - SKŁADNIKI:

  • 20dag białego ryżu
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • bułka tarta
  • otręby żytnie
  • natka pietruszki
  • 2 żółtka
  • majeranek
  • ok. 5 łyżek tartego parmezanu
  • olej
  • papryka słodka mielona- ok. 4 łyżki

Kluski ryżowe - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu,(można ugotować w bulionie, żeby był bardziej kleisty), studzimy. Wkładamy ryż do garnka, mieszamy go widelcem, dodajemy jogurt naturalny, żeby zagęścić ryż, dodajemy żółtka, mieszamy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, parmezan, słodką paprykę. Na patelni rozgrzewamy olej, z masy ryżowej formujemy podłużne kluski, obtaczamy w bułce tartej i otrębach żytnich i smażymy na oleju z obu stron> Podajemy najlepiej z sałata+jogurt naturalny+cukier.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski ryżowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Kotleciki z brązowego ryżu i warzyw Kotleciki z ryżu, warzyw i sera żółtego Ryż smażony z boczkiem
Greckie gołąbki w liściach winogrona Owocowo-bakaliowe risotto Risotto z zielonym groszkiem
Ryż z wisienkami Zapiekany ryż z jabłuszkami Ryż z jogurtem bananowym
Ryż z makaronem Danie obiadowe z ryżem Ryż na ciepło z patelni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane