Kluski ryżowe

Ryż « poprzedni | następny »
olmanka - Przepis na: Kluski ryżowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 444
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kluski ryżowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jest to propozycja na zdrowy, lekki obiadek szczególnie na letnie dni- jest prosty, szybki i smaczny :)


trudność: łatwe
czas:

Kluski ryżowe - SKŁADNIKI:

  • 20dag białego ryżu
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • bułka tarta
  • otręby żytnie
  • natka pietruszki
  • 2 żółtka
  • majeranek
  • ok. 5 łyżek tartego parmezanu
  • olej
  • papryka słodka mielona- ok. 4 łyżki

Kluski ryżowe - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu,(można ugotować w bulionie, żeby był bardziej kleisty), studzimy. Wkładamy ryż do garnka, mieszamy go widelcem, dodajemy jogurt naturalny, żeby zagęścić ryż, dodajemy żółtka, mieszamy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, parmezan, słodką paprykę. Na patelni rozgrzewamy olej, z masy ryżowej formujemy podłużne kluski, obtaczamy w bułce tartej i otrębach żytnich i smażymy na oleju z obu stron> Podajemy najlepiej z sałata+jogurt naturalny+cukier.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski ryżowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Ryż z mięsem mielonym Proste dyniowe risotto Krokiety z farszem ryżowo kurkowym
Pierś z kurczaka z ryżem Risotto pełne jesieni Pierś z indyka z kalarepką i ryżem
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Płatki ryżowe z dynią i żurawiną Rozgrzewający kurczak z dynią i jarmużem Grzybowe risotto z marchewką i jarmużem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane