Kluski ryżowe

Ryż « poprzedni | następny »
olmanka - Przepis na: Kluski ryżowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 444
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kluski ryżowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jest to propozycja na zdrowy, lekki obiadek szczególnie na letnie dni- jest prosty, szybki i smaczny :)


trudność: łatwe
czas:

Kluski ryżowe - SKŁADNIKI:

  • 20dag białego ryżu
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • bułka tarta
  • otręby żytnie
  • natka pietruszki
  • 2 żółtka
  • majeranek
  • ok. 5 łyżek tartego parmezanu
  • olej
  • papryka słodka mielona- ok. 4 łyżki

Kluski ryżowe - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu,(można ugotować w bulionie, żeby był bardziej kleisty), studzimy. Wkładamy ryż do garnka, mieszamy go widelcem, dodajemy jogurt naturalny, żeby zagęścić ryż, dodajemy żółtka, mieszamy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, parmezan, słodką paprykę. Na patelni rozgrzewamy olej, z masy ryżowej formujemy podłużne kluski, obtaczamy w bułce tartej i otrębach żytnich i smażymy na oleju z obu stron> Podajemy najlepiej z sałata+jogurt naturalny+cukier.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski ryżowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Risotto z kurczakiem na zielonej herbacie Chińczyk ekspress Ryż z sosem marchwiowo-jabłkowym
Pomidory nadziewane ryżem z kapustą Kurczak po meksykańsku ostry Ryż z jabłkami i śliwkami
Kurczak z ananasem i ryżem Risotto z groszkiem Ryż marchewkowy na bulionie
Risotto z bobem Ryż z kiełbasą chorizo Ryż zapiekany z jabłkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane