Kluski ryżowe

Ryż « poprzedni | następny »
olmanka

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 444
zdjęcia: 1 z 1
Kluski ryżowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jest to propozycja na zdrowy, lekki obiadek szczególnie na letnie dni- jest prosty, szybki i smaczny :)


trudność: łatwe
czas:

Kluski ryżowe - SKŁADNIKI:

  • 20dag białego ryżu
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • bułka tarta
  • otręby żytnie
  • natka pietruszki
  • 2 żółtka
  • majeranek
  • ok. 5 łyżek tartego parmezanu
  • olej
  • papryka słodka mielona- ok. 4 łyżki

Kluski ryżowe - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu,(można ugotować w bulionie, żeby był bardziej kleisty), studzimy. Wkładamy ryż do garnka, mieszamy go widelcem, dodajemy jogurt naturalny, żeby zagęścić ryż, dodajemy żółtka, mieszamy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, parmezan, słodką paprykę. Na patelni rozgrzewamy olej, z masy ryżowej formujemy podłużne kluski, obtaczamy w bułce tartej i otrębach żytnich i smażymy na oleju z obu stron> Podajemy najlepiej z sałata+jogurt naturalny+cukier.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski ryżowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Zupa dyniowo paprykowa z płatkami ryżowymi Ryż z mieszanką warzyw Paprykowa zupa krem Eli
Pomidorowa zupa Eli Ryż na mleku z truskawkami Ryż zapiekany z jabłkiem
Pilaw z karkówką Risotto dla zakochanych  Mieszanka chińska z mięsem mielonym
Potrawka z ryżem i skrzydełkami Szaszłyki wieprzowe z marynatą z mango Kurczak w potrawce

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane