Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kminkowa łopatka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Duszona wieprzowina zawsze ma u mnie zwolenników

Kminkowa łopatka

Składniki:

Kminkowa łopatka

 

 

Sposób przygotowania:

Kminkowa łopatka
Umyte i osuszone mięso natrzeć mielonym pieprzem , Jarzynką i mieloną papryką. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i obsmażyć na nim mięso. Posypać kminkiem. Chwilę smażyć by kminek uwolnił aromat. Cebule obrać i pokroić . Dorzucić do garnka z mięsem .Lekko zrumienić. Posolić. Zalać wodą i dusić do miękkości mięsa ( sos powinien sie w tym czasie zredukować , cebula rozgotować ). Doprawić do smaku. Podaję z kaszą ( jęczmienną lub gryczaną ) lub grubym makaronem.

Tagi:

winogrona