ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Kotleciki z kalafiora i cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne kotleciki z kalafiora i cukinii to pyszny dodatek do surówek ze świeżych sezonowych warzyw.

Kotleciki z kalafiora i cukinii

Składniki:

Kotleciki z kalafiora i cukinii

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kalafiora i cukinii
Kalafiora myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie al dente. Następnie odcedzamy i tłuczemy. Cukinie myjemy, obieramy, usuwamy nasionka i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko solimy odstawiamy na 5-10 min. Po tym czasie odciskamy dodajemy do kalafiora. Do masy kalafiorowej dodajemy jajko, łyżkę dwie kaszy manny i bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy masę, formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce  i smażymy z obu stron na złoto na rozgrzanym oleju.