klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Kotlety jagnięce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety jagnięce to doskonałą alternatywa na obiad ze znajomymi. Na pewno wszyscy oniemieją po podaniu takich kotletów jagnięcych!

Kotlety jagnięce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety jagnięce

 

  • 4 kotlety jagnięce
  • 2 łyżki tymianku
  • pół szklanki oliwy z oliwek(może być trochę więcej)
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • pół łyżeczki kurkumy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka bazylii(suszonej)

Sposób przygotowania:

Kotlety jagnięce
Do zamykanego pojemnika wlej pół szklanki oliwy z oliwy. Dodaj tymianek, bazylię, ostrą paprykę, kurkumę i rozgnieciony czosnek. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Do przygotowanej marynaty włóż kotlety jagnięce. Marynata powinna całkowicie pokryć mięso. Jagnięcinę należy marynować około 3 h.

Po zamarynowaniu kotlety smaż na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony bez używania tłuszczu.
Kotlety jagnięce
Dobrej jakości kotlety jagnięce umyj i osusz
Kotlety jagnięce
W zamykanym pojemniku przygotuj marynatę
Kotlety jagnięce
Marynuj kotlety jagnięce około 3 godziny
Kotlety jagnięce
Mięso smaż po 3 minuty po każdej stronie